Колин Фарел, Вин Дизел и Дженифър Анистън превземат кината

Анимация, две комедии и екшън са новите предложения за тази седмица

Колин Фарел(вляво) и Брендън Глийсън във "В Брюж"

Триизмерна анимация, две комедии, една от които с криминални елементи и чист екшън е жанровото разпределение на филмовите премиери в България тази седмица.


Малко туризъм

Колин Фарел, Вин Дизел и Дженифър Анистън превземат кината

© Focus Features


Най-стойностното предложение сред тях безспорно е "В Брюж" (In Bruges) с ирландците Колин Фарел("Александър", Специален отряд")и Брендън Глийсън("Черният ирландец")и номинираният два пъти за "Оскар" британец Ралф Файнс("Английският пациент", "Списъкът на Шиндлер". Режисьор и сценарист на лентата е друг англичанин - Мартин Макдона, който през 2004 година спечели наградата на американската киноакадемия като постановчик на краткия филм Sex Shooter.


"В Брюж" е първата пълнометражна лента на британеца и беше приета от критиката повече от ласкаво. Сценарият на Макдона беше отличен с награда от британската филмова академия(BAFTA) и получи номинация за "Оскар". Както подсказва и заглавието действието се развива в най-привлекателният за туристите град в Белгия - Брюж. За наемните убийци Рей и Кен обаче красивото фламандско градче е място, където да се укрият, докато премине бурята, предизвикана от тяхната последна, не особено успешна операция.




Двамата се опитват да се впишат в образа на туристи, но младокът Рей бързо намразва скучния град, докато колегата му-втеран се наслаждава на всяка минута от непланираната ваканция. Докато чакат обаждането на шефа обаче престоят на двамата придобива все по-сюрреалистичен оттенък, благодарение на странни срещи с местни хора, туристи, американски актьор джудже, датски проститутки и мистериозно момиче със собствени тъмни тайни...


Интересната история с много неочаквани отклонения, отличната актьорска игра и красотата на фона, осигурен от Брюж, превръщат филма в едно добро предложение, което определено си заслужава гледането.


Пътуване, което можем и да пропуснем

Колин Фарел, Вин Дизел и Дженифър Анистън превземат кината

© Concord Filmverleih


На другия полюс е екшънът "Мисия Вавилон"(Babylon AD) измислен и заснет от лошото момче на френското кино Матийо Касовиц("Пурпурните реки"), с участието на Вин Дизел(ХХХ, "Бързи и яростни"), неузнаваемият Жерар Депардийо и миньончето Мишел Йео("Мемоарите на една гейша"). Действието се развива в недалечното бъдеще, а наемникът Туруп е ангажиран с нелеката задача да ескортира девственицата Аурора от Русия до Америка.


В хода на мисията здравенякът усеща, че момичето се радва на особен интерес от много хора, а причината се оказва вирусът, който тя носи, способен да погуби човешката раса. Предсказуемият сюжет, посредствената актьорска игра и евтините специални ефекти са само малка част от факторите, който превръщат гледането на "Вавилон" в тежко изпитание.


Забавления с невротичен лабрадор

Колин Фарел, Вин Дизел и Дженифър Анистън превземат кината

© 20th Century Fox


Симпатично куче и любимците на публиката Оуен Уилсън("Кланът Тененбаум", "Аз, шпионинът") и Дженифър Анистън(оставаща си Рейчъл от сериала "Приятели") са козовете за привличане на публиката в салоните на следващата премиера - "Марли и аз" (Marley&Me). Режисурата е поверена на Дейвид Франкел, звездата на който изгря с "Дяволът носи Прада", а сценарият е дело на тандема Скот Франк("Преводачът", "Извън контрол") и Дон Рус("Диаболично", "Екстаз").


Младото семейство Гроган решава да си вземе малък лабрадор на име Марли, за да внесе допълнително разнообразие в живота си. Кучето се превръща в много повече от домашен любимец за двамата и те успяват да научат важни житейски уроци именно от непослушния и невротичен Марли.


Любопитна подробност е, че филмът е създаден по автобиографичната книга на журналиста Джон Гроган.


Комични чудовища срещу зли извънземни

Кадър от &quot;Чудовища срещу извънземни&quot;<br /><br />

© Paramount Pictures

Кадър от "Чудовища срещу извънземни"



"Чудовища срещу извънземни"(Monsters Vs. Aliens) e анимационната премиера тази седмица, имаща и 3D-версия, която може да се гледа в специализираните салони. Магнитът за зрители тук е щампата "от създателите на", в случая "Шрек" и "Мадагаскар", разбирай DreamWorks animation, които зарадваха малки и големи, и с хитовете си "История с акули", "Кунг-фу панда, "История с пчели" и други.


Сюжетът е научно-фантастичен, лека заигравка с филмите в жанра от 50-те години на миналия век. Когато извънземна цивилизация напада Земята, правителството на САЩ взима трудното решение да извика на помощ най-нетипичните защитници, които историята познава.


На фронтовата линия излиза комична група чудовища, която има за задача да спаси човешката раса. Забавните герои и майсторския дублаж определено са големите плюсове на "Чудовища срещу извънземни", който превръщат филма в идеално забавление за цялото семейство.

Ключови думи към статията: